Verhaal van Ede

Voor de gemeente Ede hebben wij in opdracht van en in samenwerking met Vosarcheo een aantal informatiepanelen in het buitengebied ontworpen en uitgevoerd.
De panelen en informatiedragers gaven wij een duidelijke herkenbare eigen cultuurhistorische stijl. Samen vormen de borden zo een ontwerpfamilie voor Edese kernen en het buitengebied. In eerste instantie betrof dit vijf hoge en drie korte palen. Inmiddels hebben we de familie uitgebreid met meer informatiepalen en een nieuw bordje aan een uitzichtpunt over de Celtic fields aan de Panoramaweg.

Het ontwerp bestaat uit drie onderdelen: de houten paal, het paneel en de kenmerkende ‘umbo-ring’. Deze ring of band uit 1 cm dik roestvaststaal houdt de verschillende onderdelen bij elkaar en is het bindende element voor het archeologische Verhaal van Ede. De informatiepanelen zijn in drie varianten uitgevoerd.

OpdrachtgeverGemeente EdeLocatiegemeente Ede, kernen en buitengebiedJaar2014-hedenWerktotaalconcept, ruimtelijk ontwerp, grafisch ontwerp, informatiedragers, uitvoer, productiebegeleiding

Privacy Preference Center