Raambelettering IJssalon Vorst Hilversum

Vlakbij het Wilhelminapark in Utrecht zit al jaren IJssalon Vorst. Hier maakt neef Jan Rudolf het lekkerste ijs van biologische verse melk en de beste grondstoffen. Daarnaast maakt hij verfrissende sorbets die vol fruit zitten. Bijna alles is ambachtelijk gemaakt en het ijs wordt geproduceerd zonder kleur- en smaakstoffen.

Vanaf begin dit jaar (2024) zit Vorst nu ook in Hilversum op een heel bijzondere locatie, in de Kiosk op het Keiplein. De Kiosk, in 1931 geplaatst naar het ontwerp van B.H. Bakker en C.M. Bakker, was oorspronkelijk bestemd voor de verkoop van couranten, tijdschriften, sigaren, sigaretten, tabak en verpakte chocolade-artikelen tot 50 cent. Tevens was er een wachtgelegenheid voor de bus ontworpen. In het ontwerp van de kiosk zijn elementen aan te wijzen van De Stijl.

Voor deze bijzondere locatie hebben wij de belettering van de ramen mogen verzorgen en meegedacht over de kleuren en inrichting. Het logo voor Vorst maakten we in eerste instantie voor Le Brise Glace in het Franse Rouen, waar Jan Rudolf zijn eerste ijssalon begon. Het logo en de huisstijl zijn meeverhuisd naar Utrecht en nu dus ook Vorst in Hilversum.

Jan Rudolf experimenteert graag met nieuwe, opvallende ijssmaken. Verwacht geen smurfenijs of spikkels, maar leuke smaakcombinaties. Bloedsinaasappel met stemgember is Jan Rudolfs signatuur ijs. Verder maakt hij regelmatig ijs met yoghurt-lavendelsmaak of chocolade met sinaasappelzest. Andere bijzondere smaakcombinaties zijn bijvoorbeeld wortelsorbet met komijn, abrikoos met kardemom of citroen met salie. Afijn, goede redenen om voor ijs vooral naar Vorst te gaan in Utrecht of Hilversum, want: ‘voor echt lekker ijs heb je Vorst nodig!’