Simone van den Broek-prijs

De Simone van den Broek-prijs is in 2019 door de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) in het leven geroepen, naar aanleiding van het overlijden van Communicatie-collega Simone van den Broek. Het leven van Simone en de boodschap die zij meegaf was de inspiratie voor deze prijs.

Studenten werken in hun studietijd voor cijfers en resultaten, voor studiepunten en uiteindelijk een diploma. Maar een studietijd kent meer uitdagingen dan alleen een tentamen of een rapport. Sommige studenten krijgen te maken met persoonlijke tegenslagen, wat het studeren extra zwaar maakt. Voor deze studenten is het extra bijzonder dat ze hun studie mogen afsluiten met een diploma en daar wil de opleiding graag erkenning voor geven. Voor de strijd die geleverd is en de obstakels die overwonnen zijn.

Simone: ‘Terugkijkend weet ik dat ik alles heb gegeven wat ik in me had. Dat ik moeilijkheden niet uit de weg ben gegaan. Meer had ik niet kunnen doen’

De eerste Simone van den Broek-prijs is op 9 juli 2020 in Nijmegen uitgereikt, tijdens de diploma-uitreiking van HBO Communicatie aan de HAN.

Deze award bestaat uit een lange gevouwen en gebogen strip koper, bevestigd op een eikenhouten blokje. De strip vormt de letters S en B, die 900 gedraaid ten opzichte van elkaar staan. De onderzijde van de vorm refereert aan het lintje van het KWF en een ‘goed’-krul.