Verhaal van Ede

Voor de gemeente Ede hebben wij in opdracht van en in samenwerking met Vosarcheo een aantal informatiepanelen in het buitengebied ontworpen en uitgevoerd. De borden staan op historische locaties en verhalen over de Romeinse tijd.
De panelen en informatiedragers gaven wij een duidelijke herkenbare eigen cultuurhistorische stijl. Samen vormen de borden zo een ontwerpfamilie voor Edese kernen en het buitengebied. In eerste instantie betrof dit vijf hoge en drie korte palen. Inmiddels hebben we de familie uitgebreid met meer informatiepalen en een nieuw bordje aan een uitzichtpunt over de Celtic fields aan de Panoramaweg.

Het ontwerp bestaat uit drie onderdelen: de houten paal, het paneel en de kenmerkende ‘umbo-ring’. Deze ring of band uit 1 cm dik roestvaststaal houdt de verschillende onderdelen bij elkaar en is het bindende element voor het archeologische Verhaal van Ede. De ‘umbo’ verwijst naar een belangrijke vondst van een Romeinse schildknop op één van de locaties. De informatiepanelen zijn in drie varianten uitgevoerd.