Brasserie Le Monde

Voor Hotel De Wereld hebben wij het interieurontwerp gemaakt voor Brasserie Le Monde in de serre van dit historisch hotel. Uitgangspunt voor het interieurontwerp is een franse sfeer, waarin nostalgie en modern ontwerp nauw verweven worden. In Brasserie Le Monde wordt authentiek en ambachtelijk gekookt met de Franse keuken als inspiratie.

De gebruikte kleuren en vormen zijn afgeleid van bestaande oude stijlelementen in het hotel. Bijna alles is op maat ontworpen en gemaakt, van de lamparmaturen om de pilaren, kroonluchters en wandarmaturen met gemarmerde glazen bollen tot de lange bank en bar. De nieuwe spiegels aan het plafond langs de raamzijde weerspiegelen het glas-in-lood, waarvan de kleuren weer terugkomen in de wanden.

Vandatsoortdingen levert totaalconcepten en naast de inrichting hebben we ook het logo van de brasserie ontworpen. Dit logo is onder andere gebruikt op de ramen, de menukaart, de website en uitgespaard in de stalen bekleding van de radiatoren. Het interieur en het logo zijn zo onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen een logisch geheel.

In de rubriek ‘Over de tong’ in De Gelderlander van 10 september jl. kreeg de brasserie een heel mooie beoordeling van een 8.0 ‘overall’, met een 9(!) voor ‘ambiance’, waarbij het interieur wordt omschreven als ‘niet hip, maar heel fijn…’