Restaurant en lounge Groot Warnsborn

Voor Landgoed Hotel Groot Warnsborn hebben we een compleet inrichtingsontwerp gemaakt. Het restaurant en de lounge hebben een grote metamorfose ondergaan en zijn van plek gewisseld. Restaurant La Belle Source en Bar Brasserie De Bron (de lounge) hebben een duidelijke eigen indentiteit gekregen.
De bar, voorheen hoofdzakelijk voor uitgifte, heeft een echte barfunctie gekregen en het restaurant is door middel van een glaswand gescheiden van de bar en lounge. We hebben licht en kleur in de ruimtes gebracht en een sfeer gecreëerd die omschreven kan worden als modern chic.

We hebben een ruimtelijk grafisch totaalconcept geleverd, waarbij verlichting een belangrijke rol speelt. Het nieuwe lichtplan bestaat onder andere uit bijzondere wandverlichting, koperen cirkellampen en lichtelementen in de bar, barwand en plinten. De nieuwe bar van ruim negen meter en een grote ronde stamtafel met draaibare etagère in de brasserie zijn in het oog springende elementen. De cirkellampen aan het plafond, verschillend in diameter en lichtintensiteit, vormen een grafisch beeld als kringen in een bosvijver. De horizontale belijning in de wanden en buffetkasten geven de ruimtes diepte en breedte. Kleurrijke bekleding voor meubelen en vitrages geven sfeer en warmte. Voor de brasserie en het restaurant hebben we nieuwe logo’s ontworpen om het beeld compleet te maken.

In het interieur hebben we koper en eiken toegepast voor o.a. de bar, lampen, wijnmeubel en tafelbladen in de brasserie. Daarnaast gemarmerd solid surface voor de tafelbladen in het restaurant en het barblad en gemarmerd translucent plaatmateriaal in de barwand. In het restaurant en de brasserie zijn de witte wanden met verlichting in parelmoer lakwerk uitgevoerd en is de keukenwand omkleed met parelmoertegels. Glas is toegepast in de serrelampen, het barrek en scheidingswanden. De verschillende gebruikte stoffen en leersoorten in het interieur contrasteren in glans, zachtheid en kleur. Alles is specifiek op maat ontworpen en in januari 2020 gerealiseerd.

De naam ‘Warnsborn’ betekent ‘zuivere of heldere bron’ en is waarschijnlijk ontleend aan de op het landgoed aanwezige bronnen. Enkele jaren geleden werd bekend dat de laatste Europese rivierkreeften in Nederland in een vijver op landgoed Groot Warnsborn in Arnhem voorkomen.
De rivierkreeft en het ijsvogeltje zijn de basis voor het kleurenpallet dat we hebben gebruikt. De vormentaal is geïnspireerd op de waterrijke natuur in de omgeving. De namen van Restaurant La Belle Source en Bar Brasserie De Bron refereren ook aan de naam Warnsborn.