Kleurrijk interieur

Begin 2020 maakten en realiseerden we een interieurontwerp voor de hele begane grond van een jarendertigwoning; een interessante en uitdagende opdracht met veel ontwerpvrijheid.

Opdracht
Gert-Jan en Petra vroegen ons een interieurontwerp te maken voor de begane grond van hun jarendertigwoning in Rozendaal bij Velp. Zij houden van koken en lekker eten. De halfopen keuken moest vernieuwd, waarbij het kookgedeelte prominenter aanwezig mocht zijn. De achterkamer tussen de keuken en de woonkamer werd weinig gebruikt, alleen als doorloop. De parketvloer van de woonkamer was versleten en de tegelvloer in de keuken mocht vervangen worden. De meeste meubelen hadden de beste tijd gehad en de verlichting vroeg om de broodnodige aandacht, dus we konden alles vanaf de basis oppakken.

Ontwerp en uitvoering
Keuken, bijkeuken, hal en wc hebben we van een gekleurde gietvloer voorzien. De bibliotheek, de zit- en eetkamer kregen nieuwe massief eiken parketvloer in een grof visgraatmotief.

Het ontwerp voor de keuken bestaat uit een groot kookeiland met fijne kookapparatuur en een achterwand. Boven het eiland maakten we een rechthoekige lamp met up- en downlight in massief eiken. De keukenwand heeft een ruime nis met geïntegreerde spoelbak, voldoende kastruimte en apparatuur. De gehele keuken is in roodkoper uitgevoerd, de nis en het blad van het eiland zijn van een blauw-gemarmerd Solid Surface gemaakt. Door gebruik gaat het koper verkleuren en krijgt het uiteindelijk een donkere warme roodbruine tint.

De achterkamer is eetkamer geworden, waardoor deze ruimte weer een heldere en logische functie kreeg. Eyecatcher is de drie meter dertig lange eettafel. Het ontwerp bestaat uit een blad van massief notenhout met een transparante blauwe ‘rivier’ van epoxy, gedragen door een onderstel van 15 mm dik staal. Een zware tafel waaraan licht getafeld kan worden.
Aan de muur een bijna 4 meter lang groen dressoir, voorzien van twee lange glazen schuifdeuren en wandverlichting.

De zit- en eetkamer hebben we visueel verbonden door een doorlopend behang met een kleurverloop dat opgebouwd is uit smalle oudroze en groene strepen.
In de zitkamer kwam een nieuwe op maat beklede bank en voor de bibliotheek ontwierpen we een zachtroze hangende boekenkast met wandverlichting. De radiatoren in de bibliotheek en de zitkamer kregen een eikenhouten ombouw met zitfunctie.
De wc kreeg o.a. nieuwe tegels en behang en de hal een mooie videlamp…

Het resultaat is een kleurrijk en sprankelend geheel geworden met een uitgesproken rol voor zowel dag- als kunstlicht. Alle interieurelementen zijn als maatwerk ontworpen en uitgevoerd.