Foto-expositie IAA

In opdracht van het Nederlands Consulaat in München hebben we een foto-expositie vormgegeven voor op de IAA-Mobility. De Nederlandse fototentoonstelling is samengesteld door de Dutch Cycling Embassy en laat zowel de Nederlandse fietsinfrastructuur zien als ook innovatieve oplossingen voor een emissievrije stad.
Per onderwerp hebben we een foto-installatie gemaakt. De ‘fotomolens’ waren begin september 2021 tijdens de IAA in München op het plein voor het Duitse Verkehrszentrum te zien.
In 2023 zijn de foto-palen verplaatst en staan ze bij de Nederlandse ambassade in Berlijn.

Deze IAA, de Duitse autobeurs die in 1897 voor het eerst werd gehouden in Berlijn, was in 2021 voor het eerst te zien in München. Behalve de locatie en de naam (IAA Mobility) was ook het concept nieuw. Naast enkele grote automerken stonden op deze IAA vooral nieuwe exposanten die zich bezighouden met ‘new mobility’. Nieuwe elektrische auto’s, fietsen, e-scooters, energiebeleid en stadsplanning en meer van dat soort dingen. Met 744 exposanten uit 32 landen en 400.000 bezoekers uit 95 landen en is de IAA het grootste mobiliteitsevenement in de wereld.