Interieurontwerp woonkamer

Voor een gezin in Oosterbeek hebben we een interieurontwerp gemaakt, een indelingsontwerp met licht- en kleuradvies voor woonkamer en hal. De lange eet/woonkamer heeft halverwege een lichte knik en grenst aan de achterzijde aan een hele diepe tuin. In de knik van de woonkamer zat in de oude situatie een grote haard, die conform ons ontwerpvoorstel is verwijderd. De knutselhoek voor de kinderen is verplaatst en de ruimte logischer ingedeeld, meer naar de tuin gericht. Door de verlichting aan te passen en vooral door het kleurgebruik zijn verschillende ruimtes ontstaan voor de verschillende functies, een eet- en zitgedeelte.

Het eetgedeelte heeft warme tinten gekregen en een glanzend oranje moiré behang. Dag- en kunstlicht laten dit behang als het ware bewegen. Met hun bestaande kleurrijke meubels en schilderijen hierin hebben we een sfeer gecreëerd die past bij gezellig tafelen.

Het zitgedeelte heeft verschillende matte muurverven in groentinten gekregen, die verlopen van koel naar warm en daardoor mooi aansluiten op het zonnige terras en groene tuin.
Op de langste muur van de kamer hebben we een in het oog springend behang toegepast, met een grafisch patroon in mat groen en gouden glimmende vlakjes. Daar tegenover hebben we een binnen- en buitenmuur dezelfde kleur groen gegeven, waardoor de woonkamer letterlijk in de tuin overgaat.