Experience-room Low&Bonar

Voor Low & Bonar maakten we een ontwerp voor een multifunctionele ‘experience’-ruimte. Waar we in eerste instantie gevraagd werden om een mooie grote presentatie- en opslagkast (de ‘kast van Soon’) te ontwerpen, groeide ons ontwerp door in een grotere opdracht, het ontwerp van een ‘Innovation & Creativity Space’. Entree en een deel van de productieruimte werden omgetoverd in een multifunctionele ruimte om te presenteren, creëren en innoveren, onderzoeken, bespreken en showen. Een ruimte waar technische studenten kunnen werken, gebruik makend van de expertise van L&B. Uitgangspunt is het delen van kennis delen en nieuwe ideeën genereren.

De grote ruimte hebben we verdeeld in verschillende gebieden, gemarkeerd door banen, afgeleid van het logo van Low & Bonar. De invulling is fluïde. Kastdelen zijn te verplaatsen en gebruiken bij presentaties of aan de werktafels op grote wielen. Er is een werkruimte, presentatieruimte, bespreekruimte, lunch-/borrelruimte en exposeerruimte. Ruimte voor ‘progress through performance’, ‘Innovation & Creativity’. De toegepaste materialen aan de wand en plafonddelen zijn grotendeels afkomstig van L&B zelf en gebruikt ter verbetering van de akoestiek.

Low & Bonar is een specialist op het gebied van technische textielen, welke worden gemaakt met verschillende technologieën. Op IPKW in Arnhem aan de Westervoortsedijk maken zij de producten Colback® en EnkaGrid®. Colback is een zeer hoogwaardig spunbond nonwoven dat in diverse markten wordt toegepast.
Low & Bonar komt voort uit het vroegere Enka, AKU en AKZO Nobel. In 2020 is Low & Bonar overgenomen door Freudenberg Performance Materials.