Foto-expositie 20 jaar NL-ambassade Berlijn

Voor het 20-jarig jubileum van de Nederlandse ambassade in Berlijn zijn we gevraagd nieuwe ‘fotomolens’ te ontwerpen. Ons eerdere ontwerp, gemaakt voor de IAA voor het Consulaat in München, was inmiddels van München naar Berlijn verhuisd en we kregen de opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor een soortgelijke presentatievorm voor het jarige ambassadegebouw.

Het nieuwe ontwerp voor de informatie- en beelddragers is een afgeleide van onze eerdere ‘fotomolens’. Het is een jubileum-variant geworden in gepoedercoat koningsblauw. Daarnaast hebben we in het onderste staande deel een tulpdetail uit het NL-logo verwerkt. Ook in het ontwerp van de 16 panelen hebben we deze tulpvorm en -details toegepast. De foto’s voor de panelen zijn gemaakt door de Berlijnse fotograaf Hans Christian Krass.
De buiten-expo is te bewonderen vanaf het voetpad langs de Spree ter hoogte van het ambassadegebouw. Onze eerder ontworpen palen voor de IAA staan op de binnenplaats van de ambassade.

De Nederlandse ambassade ligt aan de Klosterstraße in het hart van Berlijn aan de rivier de Spree. Het ambassadegebouw is ontworpen door Rem Koolhaas en oogt als een glazen kubus. Dit ‘kaartenhuis’, zoals Rem Koolhaas het gebouw zelf noemt, heeft geen aparte verdiepingen, maar is gebouwd als een soort hellingbaan die door het hele gebouw cirkelt. In maart 2004 was de opening.